4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pindafudge met chocolade en zeezout

Pindafudge met chocolade en zeezout

ingrediënten


10 min
4 personen
25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ongezouten pinda

dit product is niet beschikbaar

300 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

200 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schaal

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm suiker en kookroom in een wijde pan tot de suiker is gesmolten en laat de massa een halve minuut zachtjes koken. Schakel de warmtebron uit en roer de boter en witte chocolade erdoor tot alles is gesmolten.
  • 2 Roer tot de massa iets is afgekoeld en schep dan de gehakte pinda’s erdoor. Schep het mengsel op het bakpapier in de schaal en spreid het met een spatel uit. Bestrooi met zeezout, de gehakte pure chocolade en de rest van de pinda’s.
  • 3 Laat het geheel afkoelen en stevig worden. Zet dan minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast om verder op te stijven. Snijd de pindafudge met chocolade en zeezout voor het serveren in stukken. Lekker bij de koffie of thee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté