gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Pindakaas-chocoballetjes

Pindakaas-chocoballetjes

ingredi├źnten


20 min
nougatine
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

70 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

20 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Klop de pindakaas, poedersuiker en honing met een mixer tot een kruimelig mengsel.
  • 2 Voeg de gesmolten boter en biscuitjes toe en mix kort erdoorheen.
  • 3 Vorm met koele handen kleine balletjes van dit deeg en leg ze op een plaat met bakpapier. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 4 Verwarm intussen voor de coating de chocolade au bain-marie tot bijna alle klontjes zijn gesmolten. Neem van de warmtebron en roer de kokosolie of boter erdoor.
  • 5 Leg steeds een pindakaasballetje op een vork en haal door de vloeibare chocolade. Tik tegen de rand van de schaal om overtollige chocolade af te laten lopen en leg het balletje terug op de plaat.
  • 6 Bestrooi met de nougatine en laat nog minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

bereidingstip

Maak eens een coating van melkchocolade of ga juist voor pure chocolade. Bestrooi de balletjes met discodip, cacao of kaneelpoeder.. Neem speculaasjes of gehakte chocolade in plaats van biscuitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram