4 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pindakoekjes met limoen en kardemom

Pindakoekjes met limoen en kardemom

ingrediënten


10 min
4 personen
80 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 snufje kardemompoeder
1 theelepel limoenrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Maal in een keukenmachine de pinda’s met de poedersuiker, limoenrasp en kardemom tot een fijn poeder.
  • 2 Giet de olie voorzichtig erbij terwijl de machine draait. Voeg lepel voor lepel de bloem en een snufje zout toe. Voeg als het mengsel te droog is een paar druppels olie toe en als het mengsel te vochtig is een theelepel bloem.
  • 3 Draai met vochtige handen kleine balletjes van het deeg, leg op het bakpapier en druk iets in met de duim. Bak de koekjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin. Laat afkoelen op de bakplaat.
  • 4 Schuif de koekjes met een spatel van de bakplaat op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Haal deze pindakoekjes voorzichtig van de bakplaat, ze breken snel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels