4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pindasalade met kokos en komkommer

Pindasalade met kokos en komkommer

ingrediënten


20 min
4 personen
limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

200 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pinda’s in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Hak de pinda’s grof.
  • 3 Meng de komkommer, bosui, mais, taugé, kokos en pinda’s in een grote kom.
  • 4 Klop de sambal met de gembersiroop, olie en het limoensap los en breng eventueel op smaak met zout. Schep 2/3 van deze dressing door de salade en laat circa 30 minuten intrekken.
  • 5 Snijd het blad en de steel van de paksoi in ragfijne reepjes en verdeel over 4 borden. Verdeel de pindasalade erover en besprenkel met de rest van de dressing.
  • 6 Lekker met mihoen of witte rijst en een omelet of kipsaté.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 17 gram