4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, voorgerecht

Pindasoep

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

350 gram pindakaas

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de bouillon met de piment, laurier en sjalot circa 30 minuten trekken op een lage stand. Schep met een schuimspaan de kruiden en specerijen uit de bouillon.
  • 2 Roer de pindakaas, sambal en kokosmelk door de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
  • 3 Laat de soep nog circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de pindasoep in kommen en bestrooi met de bosui, selderij en pinda’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 69 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté