4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pintxo’s met geroosterde paprika, feta en walnootcrumble

Pintxo’s met geroosterde paprika, feta en walnootcrumble

ingrediënten


10 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

30 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

grillpan

cocktailprikker

  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak in een keukenmachine de peterselie, walnoten en knoflook tot een grove crumble. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Leg een reep geroosterde paprika op een plak ciabatta. Leg een blokje feta erop en steek vast met een prikker. Bestrooi met de walnotencrumble.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Serveer bij deze pintxo's een krachtige Spaanse Vega Libre Rosado.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 15 gram