4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Pintxo's met olijventapenade en rauwe ham

Pintxo's met olijventapenade en rauwe ham

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

grillpan

cocktailprikker

  • 1 Maal in de keukenmachine de olijven, kappertjes, twee derde van de olijfolie en de knoflook tot een grove tapenade.
  • 2 Verhit de grillpan op een hoge stand. Bestrijk de plakken stokbrood rondom met de overige olijfolie. Gril de plakken brood aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • 3 Bestrijk het brood met wat olijventapenade en leg een plakje rauwe ham erop. Schaaf met een kaasschaaf wat pecorino erboven en steek vast met een prikker. Serveer op een schaal.

bereidingstip

Heb je nog wat tapenade van dit recept over? Deze kun je goed afgesloten in de koelkast nog een week bewaren. Lekker op brood, in een pasta of bij een toastje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram