4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Pintxo’s met rosbief en chimichurri

Pintxo’s met rosbief en chimichurri

ingrediënten


10 min
4 personen
100 gram rosbief
20 gram rucola
1 stokbrood
1 ciabattabrood
2 eetlepels rodewijnazijn
8 eetlepels olijfolie
bosje oregano
3 bosjes platte peterselie
rode ui
teentje knoflook

benodigdheden

staafmixer

grillpan

cocktailprikker

  • 1 Meng de knoflook, ui, peterselie, oregano, 6 eet­lepels olijfolie en de azijn in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een grof mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de ciabatta in plakken en bestrijk met de overige olijfolie. Verhit de grillpan en rooster het brood tot er aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan.
  • 3 Leg wat rucola en rosbief op elke plak ciabatta. Steek vast met een prikker en schep een lepeltje chimichurri erop.

bereidingstip

De overige chimichurri is in een afgesloten pot circa een week houdbaar in de koelkast.

wijnadvies

Een volle rode wijn past perfect bij deze pintxo's. Ga voor een Spaanse Vega Libre Vinho Tinto!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 12 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier