4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, bijgerecht
home recepten Pisang goreng - gebakken banaan

Pisang goreng - gebakken banaan

ingrediënten


25 min
4 personen
arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak een glad en stevig beslag van het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje zout, het ei en de melk. Het beslag moet aan de banaan blijven 'hangen'. Snijd de bananen in de lengte doormidden.
  • 2 Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok. Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door.
  • 3 Schep ze uit het beslag in de hete olie (180ºC). Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin. Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken. Eet dit gerecht meteen op.
  • 4 Serveer hierbij vanille-ijs.

wijnadvies

Een zoete dessertwijn combineert mooi met de zoete banaansmaak én het vanille-ijs. Kies voor een Monbazillac of een Muscat de Rivesaltes (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 10 gram