- 1 Maak een glad en stevig beslag van het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje zout, het ei en de melk. Het beslag moet aan de banaan blijven 'hangen'. Snijd de bananen in de lengte doormidden.
- 2 Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok. Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door.
- 3 Schep ze uit het beslag in de hete olie (180ºC). Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin. Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken. Eet dit gerecht meteen op.
- 4 Serveer hierbij vanille-ijs.
wijnadvies
Een zoete dessertwijn combineert mooi met de zoete banaansmaak én het vanille-ijs. Kies voor een Monbazillac of een Muscat de Rivesaltes (9-11ºC).