6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Pistachecake met rucola en mosterd

Pistachecake met rucola en mosterd

ingrediënten


15 min
6 personen
75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng het bakmeel in een kom met de eieren, zure room, olijfolie, mosterd, zout en peper. Klop dit tot een beslag.
  • 2 Spatel de rucola en pistachenoten erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake buiten de oven 10 minuten rusten en keer dan om. Serveer de cake lauwwarm.

bereidingstip

Vervang de rucola in dit recept door spinazie of platte peterselie.. Gebruik pecannoten of blanke amandelen in plaats van pistachenoten in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté