gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pistachemakarons met vanillecrème

Pistachemakarons met vanillecrème

ingrediënten


25 min
vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelrasp
175 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de noten met 125 g basterdsuiker en de sinaasappelrasp.
  • 2 Zeef de bloem erboven en schep deze erdoor.
  • 3 Klop de eiwitten met de rest van de basterdsuiker in een vetvrije kom stevig, maar niet helemaal stijf. Spatel het luchtig door het notenmengsel.
  • 4 Schep, met voldoende tussenruimte, rondjes van 4-5 cm van het beslag op twee met bakpapier beklede bakplaten.
  • 5 Bak de koekjes in 10-12 minuten luchtig en lichtbruin en stevig aan de onderkant. Laat ze 10 minuten afkoelen voordat ze met een spatel van het blik gehaald worden.
  • 6 Klop de mascarpone los met het merg van het vanillestokje.
  • 7 Bestrijk de onderkant van een koud koekje dik met de crème en zet een andere koekje er met de onderkant op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 85 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram