eenvoudig
15 min.
bijgerecht
recepten Pistachepesto met rucola

Pistachepesto met rucola

ingredi├źnten


15 min
100 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

60 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Hak de rucola met de knoflook in een keukenmachine fijn.
  • 2 Voeg de pistachenoten toe en hak ze kort mee, maar niet helemaal fijn. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Giet de olijfolie er in een straaltje bij en meng goed.
  • 3 Breng de pesto eventueel op smaak met zout en peper. Lekker op geroosterd (stok)brood, ciabatta, bij kaas of vleeswaren.

bereidingstip

Vervang de pistache- door walnoten.. Neem spinazie in plaats van rucola voor dit recept.. Serveer deze pesto ook eens bij soep, pasta of risotto.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1740 kcal
vet 160 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 46 gram