2 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Pita met merguez en tzatziki

Pita met merguez en tzatziki

ingrediënten


15 min
2 personen
50 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar

4 merguezworstjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en snijd de muntblaadjes fijn. Meng de komkommer met de munt, olijfolie, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes in circa 5 minuten rondom gaar en goudbruin. Bak de pitabroodjes 4-6 minuten in de oven. Snijd de broodjes open en vul ze met wat rucola, tomaat, een worstje en een schep van de tzatziki. Verbrokkel de feta erover.

bereidingstip

Knijp na het raspen zo veel mogelijk het vocht uit de komkommer, dan wordt de tzatziki wat minder waterig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté