4 personen
gemiddeld
5 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht

Pita pesto

ingrediënten


5 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Pureer met een staafmixer de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje water toe.
  • 2 Snijd de pitabroodjes helemaal open en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de binnenkanten met tomatensaus en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel met de pesto en bak circa 10 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram