4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Pitabroodjes met gehaktballetjes en zilvervlies-tabouleh

Pitabroodjes met gehaktballetjes en zilvervlies-tabouleh

ingredi├źnten


40 min
4 personen
4 eetlepels knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

4 grote pitabroodjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Laat droogstomen en daarna uitgespreid op een schaal afkoelen.
  • 2 Kneed intussen het gehakt met de kruiden, chilipoeder en ketchup en rol er 12 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en gaar.
  • 3 Snijd de tomaten in kleine blokjes. Schep de afgekoelde rijst in een kom om met de tomaten, groene kruiden en bosui. Breng op smaak met zout en peper, het citroensap en de olijfolie.
  • 4 Bak de pitabroodjes af en snijd ze open. Vul elk broodje met een grote lepel van de rijstsalade en 3 gehaktballetjes. Schep een lepel knoflooksaus erop en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 23 gram