4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

Pitapizza met tomaat, katenspek en rucola

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gekruide tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de broodjes horizontaal door en leg ze met de snijvlakken naar boven naast elkaar op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk de snijvlakken met pastasaus. Rooster de plakjes katenspek licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg ze op de pastasaus op de broodjes.
  • 3 Leg daarop de kerstomaatjes met de snijkanten naar boven. Strooi de oregano en de kaas erover.
  • 4 Zet de pitapizza's circa 10 minuten in het midden van de oven. Serveer ze met een pluk rucola.

wijnadvies

Tomaat en rucola houden bijzonder van Sauvignon Blanc. Veel keuze: Berg Schaduw, Jean Sablenay, Indomita en biologische Gamma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 15 gram