4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige boerenkool met oosterse karbonade

Pittige boerenkool met oosterse karbonade

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bakje gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit. Meng citroenrasp en -sap met de knoflook, gember, rode peper, 4 eetlepels olie en de sojasaus.
  • 2 Bestrijk de karbonades met dit mengsel en laat circa 15 minuten intrekken. Kook de aardappels met de boerenkool in 15-20 minuten gaar.
  • 3 Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de karbonades op middelhoge stand 5-7 minuten per kant. Voeg een klein scheutje water toe.
  • 4 Giet de aardappels en boerenkool af en maak er met de rest van de olie en sambal een stamppot van. Bestrooi de stamppot met de uitjes en serveer met de karbonades.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 48 gram