4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

Pittige burgers met tomatensaus en kruidenpuree

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter tomatensap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

tabasco
3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Meng het gehakt met de ui, het ei, paneermeel, enkele druppels tabasco, koriander, zout en peper. Vorm er burgers van en leg ze even in de koelkast.
  • 2 Kook de aardappels met zout gaar. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.
  • 3 Verhit de helft van de olijfolie en bak hierin de burgers circa 5 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de tomaten met het tomatensap, zout en peper toe aan het bakvet en kook zachtjes circa 3 minuten.
  • 5 Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, bosui, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 6 Serveer de burgers met de tomatensaus bij de kruidenpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté