gemiddeld
60 min.
bijgerecht
recepten Pittige currysaus

Pittige currysaus

ingredi├źnten


60 min
1 snufje kruidnagelpoeder
1 snufje kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel rode peper
theelepel piment

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zwarte peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer en zeef de tomatenblokjes voor 250-300 ml saus. Voeg de wittewijnazijn, 3 eetlepels water, de suiker, mosterd, zwarte peper, kerriepoeder, piment, rode peper, kaneelpoeder en de kruidnagel toe en kook circa 50 minuten op een lage stand.
  • 2 Roer met name de laatste 10 minuten regelmatig door. Laat de pittige currysaus helemaal afkoelen en bewaar maximaal 1 maand in brandschone afgesloten flesjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram