4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige eenpansravioli met arrabiatasaus

Pittige eenpansravioli met arrabiatasaus

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram ravioli met kaas
490 gram pastasaus piccante
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Snijd 2 teentjes knoflook fijn.
  • 2 Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de pastasaus en 350 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de ravioli toe. Leg het deksel op de pan en kook de ravioli 2 min. op een lage stand. Neem het deksel van de pan en kook de ravioli in nog 2 min. beetgaar en tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • 3 Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers het overige teentje knoflook en snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp met de knoflook en peterselie.
  • 4 Schep de ravioli op 4 borden en bestrooi met het citroen-peterseliemengsel.

bereidingstip

Bewaar overgebleven citroensap in een schoon potje in de koelkast: perfect voor vinaigrettes, dressings of om (bruis)water snel een frisse twist te geven!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 318 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst