4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige gehaktballen met gebakken mie

Pittige gehaktballen met gebakken mie

ingrediënten


30 min
4 personen
170 gram atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

400 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter satésaus kant-en-klaar

dit product is niet beschikbaar

400 gram mie

dit product is niet beschikbaar

48 gram bamikruiden

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, de ketjap, de sambal, zout, peper en de ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Wel intussen de bamikruiden.
  • 3 Kook de mie en giet deze af. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten circa 5 minuten.
  • 5 Voeg de mie toe en bak deze even mee. Serveer de mie met de gehaktballetjes, satésaus, komkommer en atjar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1090 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 108 gram
eiwit 46 gram