- 1 Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
- 2 Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
- 3 Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
- 4 Bestrooi het vlees met zout en peper.
- 5 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- 6 Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
- 7 Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
- 8 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- 9 Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
- 10 Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.
bereidingstip
Gebruik karbonades of magere varkenslapjes in plaats van hamlappen.. Vervang de sambal door 1 kaneelstokje voor een wat mildere smaak. Verwijder het stokje voor het serveren.