4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige hamlappen met sinaasappel

Pittige hamlappen met sinaasappel

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

4 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de schil van 2 sinaasappels dun en verdeel deze in smalle reepjes.
  • 2 Verwijder de witte velletjes van de buitenkant van de sinaasappels. Snijd de partjes van de sinaasappels tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  • 3 Pers 1 sinaasappel uit en snijd de overige sinaasappel in plakken.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 5 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 6 Schep de ui erdoor en bak deze even mee. Blus af met de bouillon.
  • 7 Voeg de gember, sambal, sinaasappelschil, -sap, en -plakken toe en breng aan de kook. Stoof 20-25 minuten met het deksel op de pan.
  • 8 Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Schep de sinaasappelplakken uit de pan en roer de sinaasappelpartjes erdoor.
  • 10 Bestrooi het vlees met de amandelen en peterselie.

bereidingstip

Gebruik karbonades of magere varkenslapjes in plaats van hamlappen.. Vervang de sambal door 1 kaneelstokje voor een wat mildere smaak. Verwijder het stokje voor het serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 37 gram