4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, bijgerecht
recepten Pittige komkommer uit de wok

Pittige komkommer uit de wok

ingredi├źnten


20 min
4 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit.
  • 2 Snijd elke komkommerhelft in stukken en snijd deze in staafjes.
  • 3 Verhit de olie en roerbak hierin de komkommer 2-3 minuten.
  • 4 Voeg de rode peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  • 5 Meng het limoensap en de sojasaus erdoor.
  • 6 Verhit intussen de sesamolie en rooster hierin het sesamzaad.
  • 7 Bestrooi de komkommer met sesamzaad en koriander.
  • 8 Dit recept is lekker bij oosterse gerechten als nasi goreng.

bereidingstip

Vervang in het recept de rode peper door rode ui of paprika.. Bak stukjes lente-/bosui mee met de komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 3 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier