gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Pittige komkommerpartjes

Pittige komkommerpartjes

ingrediënten


10 min
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderzaad
2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

weckpot

schone jampot

  • 1 Halveer de komkommers en schep met een theelepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in schuine plakken.
  • 2 Verwarm in een steelpan 150 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen. Schep de komkommer in de weckpot, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
  • 3 Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht. Lekker bij nasi en bami.

bereidingstip

Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de groenten nog een paar dagen bewaren in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 2 gram