4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Pittige makreelsalade met krieltjes

Pittige makreelsalade met krieltjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de krieltjes of snijd ze in kwarten en kook 10-12 minuten in water met zout. Giet de krieltjes af en laat iets afkoelen.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes.
  • 3 Meng de tomaatjes, rode peper, de helft van de bosui en de helft van de makreel erdoor. Serveer de salade met de rest van de makreel en bosui erbovenop.

bereidingstip

Vervang de makreel door tonijn of sardines uit blik.. Te pittig? Vervang de peper in dit recept door reepjes paprika.

wijnadvies

Deze pittige makreelsalade combineert goed met Stoney Creek Chardonnay-Semillon uit Australië, een rijk en vol glas wit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté