4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Pittige paprikasaus

Pittige paprikasaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smoor de paprika’s en rode peper met de gehakte knoflook 10 minuten in de olijfolie.
  • 2 Voeg de kippenbouillon toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Pureer tot een saus en meng er de verse koriander en 2 eetlepels citroensap doorheen.
  • 4 Serveer de saus warm of koud bij geroosterd vlees, kip of vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram