4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel

Pittige pastinaakstamppot met paksoi en makreel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte makrelen
1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

700 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met de pastinaak in 15-20 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi toe. Maak intussen de makrelen schoon en verwijder de kop, staart, het vel en de graten.
  • 2 Verhit de arachideolie en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en de helft van de bosui. Giet de groenten af en vang wat kookvocht op. Stamp de groenten met het gembermengsel, de kokosmelk en eventueel wat kookvocht.
  • 3 Meng de chilisaus met de soja- saus en serveer samen met de makreel bij de stamppot. Bestrooi met de rest van de bosui en de uitjes.

bereidingstip

Vervang het gembermengsel in dit recept door 2 theelepels sambal oelek. . Bestrooi de pastinaakstamppot met gehakte pinda’s in plaats van gefrituurde uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 12 gram