4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Pittige speklapjes met gembersiroop

Pittige speklapjes met gembersiroop

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
4 speklapjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 rode peper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 eetlepel bieslook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 eetlepel tomatenpuree

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.49
1 eetlepel sambal

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 theelepels gembersiroop

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
2 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

benodigdheden

barbecue

  • 1 Leg de speklappen op de barbecue of verhit een koekenpan en bak het spek rondom tot het goudbruin en knapperig is. Bestrijk de speklapjes tussendoor royaal met de marinade, maar zorg ervoor dat deze niet aanbrandt. Bestrooi met de rode peper en bieslook.

bereidingstip

Deze speklapjes zijn lekker met seroendeng.. Houd je wel van een beetje pit, maar moet het ook weer niet té pittig zijn? Neem dan de wat mildere sambal badjak voor de marinade, voeg iets meer gembersiroop toe en laat de verse rode peper achterwege.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 17 gram