4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Pittige speklapjes met gembersiroop

Pittige speklapjes met gembersiroop

ingrediënten


20 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Leg de speklappen op de barbecue of verhit een koekenpan en bak het spek rondom tot het goudbruin en knapperig is. Bestrijk de speklapjes tussendoor royaal met de marinade, maar zorg ervoor dat deze niet aanbrandt. Bestrooi met de rode peper en bieslook.

bereidingstip

Deze speklapjes zijn lekker met seroendeng.. Houd je wel van een beetje pit, maar moet het ook weer niet té pittig zijn? Neem dan de wat mildere sambal badjak voor de marinade, voeg iets meer gembersiroop toe en laat de verse rode peper achterwege.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 17 gram