4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Pittige visbouillon met zalmspies

Pittige visbouillon met zalmspies

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje kervel
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

2 visbouillontabletten
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel serehpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de citroengras en gember op lage stand zachtjes tot ze gaan geuren.
  • 2 Giet hier 1 liter kokend water op en voeg de bouillontabletten toe.
  • 3 Laat de bouillon op middelhoge stand 10 minuten trekken. Breng op smaak met vissaus.
  • 4 Voeg de bosui toe en draai de warmtebron uit. Giet de hete bouillon in kommen en knip er wat kervel boven.
  • 5 Rijg de plakjes zalm aan de spiesen en leg op elke kom een spies. Doop de zalm even in de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst