gemiddeld
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten

Pizza bianca met druiven, vijgen, geitenkaas en walnoten

ingrediënten


15 min
30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 kleine rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

100 gram druiven

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gist

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Rol het deeg in 2 stukken uit op het bakpapier en verdeel de geitenkaas, druiven, vijgen, tijm, rode ui, walnoten en Parmezaanse kaas erover.
  • 2 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met een snufje zout en peper. Bak de pizza’s in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij deze pizza past heel goed een klassieke Sauvignon Blanc van Jean Sablenay of een moderne Sauvignon Blanc van Que Mas uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1190 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 107 gram
eiwit 50 gram
Terugroepactie | g'woon tablet crispy