gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pizza Funghi

Pizza Funghi

ingrediënten


30 min
bosje verse tijm
180 gram port salut

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram shiitakes
eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse oregano

dit product is niet beschikbaar

750 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • 3 Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Maak nu de tomatensaus. Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de tomaten en oregano of Italiaanse kruiden toe en smoor met het deksel op de pan tot een dikke saus.
  • 5 Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad.
  • 7 Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de tomatensaus erover.
  • 8 Verdeel er de plakjes shiitake en oesterzwam over. Beleg met de kaas en verse tijm.
  • 9 Bak de pizza in een hete oven in circa 15 minuten krokant.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1630 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 201 gram
eiwit 60 gram