gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza Gamba's & Zucchini

Pizza Gamba's & Zucchini

ingrediënten


30 min
2 eetlepels knoflookolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje verse munt

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
1 kleine courgette

dit product is niet beschikbaar

500 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
  • 3 Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk het deeg met olijfolie. Verdeel er de reuzengarnalen en plakjes courgette over.
  • 6 Verdeel er kleine schepjes ricotta over en bestrooi met grof geraspte Parmezaanse kaas.
  • 7 Bak de pizza in een hete oven in circa 10 minuten krokant. Neem uit de oven en bestrooi met muntblaadjes en citroenrasp. Giet er een straaltje knoflookolie overheen.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1825 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 190 gram
eiwit 111 gram