4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met asperges, ansjovis en spinaziepesto

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
1 pak mix voor pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de bakplaat in.
  • 3 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten.
  • 4 Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
  • 5 Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza’s op 2 bakplaten).
  • 6 Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, ui, ansjovis en olijven erover.
  • 7 Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over.
  • 8 Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven.
  • 9 Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder.
  • 10 Lekker met geroosterde tomaatjes.

bereidingstip

Lekker met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté