4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pizza met zoete aardappel en gorgonzola

Pizza met zoete aardappel en gorgonzola

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 grote pizzabodems
2 rollen pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het pizzadeeg uit op de bakplaten. Schaaf de zoete aardappels met een kaasschaaf in dunne plakjes, verdeel over het deeg en bestrijk met olie.
  • 2 Bestrooi met de rozemarijn, zout en peper en bak de pizza’s circa 20 minuten laag in de oven.
  • 3 Maak intussen de salade. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Klop de mosterd los met de honing en azijn en klop dan de olie erdoorheen. Schep de hazelnoten en uienringen erdoor.
  • 5 Neem de pizza’s uit de oven en verkruimel de gorgonzola erboven. Bak de pizza’s nog 5 minuten.
  • 6 Meng de spinazie met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade bij de pizza met zoete aardappel.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 135 gram
eiwit 28 gram