4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaatpizza met tonijn en kaas

Plaatpizza met tonijn en kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram Melkan Goudse jong belegen

dit product is niet beschikbaar

12 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn op water

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC of de pizzastand. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap, ter grootte van de bakplaat. Meng de tijm met de knoflook en de overige olie en bestrijk het deeg ermee.
  • 2 Verdeel de plakjes courgette over het deeg en bestrijk opnieuw met de tijm-knoflookolie. Verdeel de tonijn en de tomaatjes, met het snijvlak naar boven, erover. Bestrooi met de kaas.
  • 3 Bak de pizza onder in de oven in 10-15 minuten gaar. Bedruppel de pizza voor het serveren met de rest van de tijm-knoflookolie.

bereidingstip

In plaats van Melkan geraspte jong belegen kaas kun je ook Melkan geraspte pizzakaas gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram