4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie

Plaatpizza met tonijn, rode ui en spinazie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 blikjes tonijn

dit product is niet beschikbaar

1 rol pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui met de tijm, zout en peper in circa 10 minuten zacht. Schep regelmatig om zodat de ui niet bruin wordt. Laat de spinazie slinken in de pan.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie, bak hierin de knoflook en schep de tomatenblokjes erdoor. Kook in tot een dikke saus en roer de oregano erdoor.
  • 3 Leg het pizzadeeg op de bakplaat en druk de randen van het deeg iets omhoog. Verdeel de tomatensaus erover en daarover het spinazie-uimengsel en de tonijn. Verdeel en bak de pizza circa 15 minuten in het midden van de oven. Besprenkel met de rest van de olijfolie.

bereidingstip

Breid dit recept uit met olijven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 31 gram