4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Plaattaart met geroosterde bloemkool, hazelnoten en blauwe kaas

Plaattaart met geroosterde bloemkool, hazelnoten en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd het groen en de stronk van de bloemkool weg en snijd de bloemkool doormidden.
  • 2 Leg de halve bloemkolen op het snijvlak en snijd in plakken van 2 cm. Leg de plakken bloemkool op de bakplaat en bestrijk ze met olie.
  • 3 Bestrooi met zout en peper en rooster circa 10 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen.
  • 4 Verlaag de oventemperatuur naar 200ºC. Rol het deeg uit tot maximaal 4 mm dik en bekleed de andere bakplaat ermee.
  • 5 Vouw de randen een paar centimeter dubbel, zodat een iets opstaande rand ontstaat. Verdeel de geroosterde bloemkool over het deeg en verdeel de kaas erover.
  • 6 Bestrooi met de hazelnoten en bak de taart laag de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté