4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch
recepten Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

Plaattaart met verse spinazie, spiegelei en blauwe kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels olijfolie
1 kilogram spinazie
8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  • 2 Leg de naden net over elkaar en druk goed aan. Prik met een vork overal gaatjes en bak het deeg 10 minuten in de oven.
  • 3 Roerbak ondertussen de spinazie kort in de olijfolie tot de blaadjes licht geslonken zijn.
  • 4 Verdeel dit over de bladerdeegbodem en bestrooi met zout en peper.
  • 5 Breek de eieren stuk voor stuk in een glas en giet deze op verschillende plaatsen tussen de spinazie.
  • 6 Bak de taart nogmaals 10 minuten tot het eiwit gaar is en het deeg bruin.
  • 7 Verkruimel 100 g blauwe kaas over de warme taart en serveer met een glas karnemelk.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes