voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/kazen
Recepten Plankje geitenkaas

Plankje geitenkaas

ingrediënten

250 gram zachte geitenkaas

250 gram harde geitenkaas

2 sneeën donker roggebrood

2 sneeën licht roggebrood

100 gram gedroogde abrikozen

1 eetlepel honing

1 theelepel verse rozemarijn

25 gram walnoten

5 gedroogde vijgen

1 theelepel kaneelpoeder

50 gram boter


  • 1 Leg de geitenkaassoorten op een plank met het brood ernaast.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de tapenade en de ingrediënten voor de boter en zet deze er in potjes bij.
  • 3 Serveer met eventueel extra walnoten, druiven en dadels.

bereidingstip

Ook lekker met dadelchutney: verse of gekonfijte dadels, in stukjes, met gewelde rozijnen, balsamicoazijn en een scheutje port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 28 gram