4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, bijgerecht, tussengerecht
recepten Platbrood met aubergine-kaviaar

Platbrood met aubergine-kaviaar

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sesampasta
1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnzaadjes

dit product is niet beschikbaar

zakje bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

  • 1 Meng de bloem met de bakpoeder, komijn, suiker en een flinke snuf zout. Giet 100­-125 ml water erbij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat 10 minuten rusten. Pof intussen de knoflook en aubergine circa 15 minuten op de barbecue.
  • 2 Verdeel het deeg in 4 of 8 balletjes. Rol uit tot cirkels op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de barbecue en gril aan beide kanten in 1­2 minuten goudbruin en gaar. Houd apart.
  • 3 Pel de aubergine. Plet 4 gepelde gepofte teentjes knoflook, hak de aubergine fijn en meng alles met de sesampasta, het citroensap en de olijfolie.
  • 4 Beleg de platbroden met de aubergine­kaviaar. Garneer met de granaatappelpitjes en munt.

wijnadvies

Dit gerecht, dat rijk van smaak is, past goed bij de Chileense Que Mas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes