- 1 Begin met de ajvar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de tomaat, de paprika, de aubergine, de knoflook en de ui.
- 2 Voeg de andere ingrediënten toe en laat sudderen tot een dikke saus.
- 3 Pureer deze of wrijf de saus door een zeef (dit kan ook van tevoren).
- 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en de rode peper. Schep dit mengsel door het gehakt, voeg zout, peper en peterselie toe.
- 5 Vorm er balletjes van en druk deze plat tot schijfjes. Bak ze in de rest van de olijfolie 3 minuten per kant. Serveer ze met de ajvar.
bereidingstip
Lekker met pitabrood met geblancheerde witte koolreepjes, mosterd en plakken tomaat.
wijnadvies
Een lekker gerecht met veel smaken. Vraagt om een dito wijn. Indomita Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, of anders toch zeker wel de rode Stoney Creek of Côtes du Rhône Villages.