4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pljeskavica met ajvar

Pljeskavica met ajvar

ingrediënten


30 min
4 personen
250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Begin met de ajvar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de tomaat, de paprika, de aubergine, de knoflook en de ui.
  • 2 Voeg de andere ingrediënten toe en laat sudderen tot een dikke saus.
  • 3 Pureer deze of wrijf de saus door een zeef (dit kan ook van tevoren).
  • 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en de rode peper. Schep dit mengsel door het gehakt, voeg zout, peper en peterselie toe.
  • 5 Vorm er balletjes van en druk deze plat tot schijfjes. Bak ze in de rest van de olijfolie 3 minuten per kant. Serveer ze met de ajvar.

bereidingstip

Lekker met pitabrood met geblancheerde witte koolreepjes, mosterd en plakken tomaat.

wijnadvies

Een lekker gerecht met veel smaken. Vraagt om een dito wijn. Indomita Cabernet Sauvignon bijvoorbeeld, of anders toch zeker wel de rode Stoney Creek of Côtes du Rhône Villages.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 26 gram