4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Poké bowl met teriyaki-zalm

Poké bowl met teriyaki-zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram sushirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met 1 theelepel zout en de suiker, tot de suiker is opgelost. Giet het azijnmengsel over de rijst wanneer deze klaar is en laat afkoelen in een grote schaal.
  • 2 Verwarm intussen voor de saus 100 ml water met de sojasaus, basterdsuiker en knoflook. Meng de maizena met 1 eetlepel water en roer glad. Voeg de maizena toe aan de pan en roer tot de saus is ingedikt. Houd apart.
  • 3 Bestrijk de zalmfilets met de teriyaki-saus en gaar ze circa 10 minuten op een bakplaat in de oven. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Schep de rijst in kommen. Verdeel hierover de zalm, avocado, wortel, komkommer en bosui. Schep nog een beetje saus over de zalm en bestrooi met de sesam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 22 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip