2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Polpette di pollo al sugo

Polpette di pollo al sugo

ingrediënten


20 min
2 personen
150 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

250 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 braadworsten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de (kip)braadworsten open en meng het worstvlees met de helft van de basilicum en de helft van de Parmezaanse kaas. Draai met vochtige handen balletjes van dit gehaktmengsel.
  • 2 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom gaar en goudbruin. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 10 minuten pruttelen op een lage stand en keer de balletjes halverwege.
  • 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Serveer de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Garneer met de overige basilicum en Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Deze pasta is lekker met een salade van rucola met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 740 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 43 gram