4 personen
gemiddeld
50 min.
bijgerecht
home recepten Pommes dauphine

Pommes dauphine

ingrediënten


50 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

keukenpapier

  • 1 Kook, voor de aardappelpuree, de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  • 2 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  • 4 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en zet de puree apart.
  • 5 Breng 150 ml water met de boter aan de kook. Roer alle bloem erdoor en blijf roeren tot de deegbal loslaat van de wand van de pan.
  • 6 Neem de pan van de warmtebron en klop 1 ei erdoor. Voeg een tweede ei toe en klop tot het beslag glanst.
  • 7 Meng de aardappelpuree erdoor en roer goed. Laat iets afkoelen.
  • 8 Verhit het frituurvet tot 180°C. Vorm met vochtige handen of een kleine ijsknijper kleine balletjes van het pureebeslag.
  • 9 Klop de laatste eieren los met een klein scheutje water. Wentel de aardappelballetjes erdoor en frituur tot ze goudbruin zijn.
  • 10 Laat uitlekken op keukenpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté