4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pomodori e melanzane alla parmigiana

Pomodori e melanzane alla parmigiana

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

6 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verhit steeds een laagje olijfolie in een hapjespan en bak de plakken aubergine in porties om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 4 eetlepels olijfolie met de kruiden en knoflook. Leg een laag tomatenplakken op de bodem van de ovenschaal en maal zout en peper erover. Bestrijk met de kruidenolie.
  • 3 Leg hierop een laag gebakken aubergine en een laag mozzarella. Maal wat peper over de mozzarella en vervolg met een laag tomaten. Maal weer zout en peper erover en bestrijk met de kruidenolie. Vervolg met lagen aubergine, mozzarella en tomaat tot alle groenten op zijn.
  • 4 Eindig met een laag tomaten en kruidenolie. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak in de oven in 30-40 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 65 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté