4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pompoen met smeuïge kaasfondue

Pompoen met smeuïge kaasfondue

ingrediënten


30 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

600 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 bosje salie
250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 pompoenen

dit product is niet beschikbaar

4 kleine pompoenen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de kapjes van de pompoenen en schep de pitten en draden eruit. Zet de pompoenen en de kapjes op de bakplaat en rooster in de oven in 30 minuten gaar en zacht.
  • 3 Bereid intussen de kaasfondue. Verwarm de wijn in een pan met de salie, nootmuskaat en knoflook. Voeg in delen en al roerend de kaas toe. Meng in een kopje de maizena met 3 eetlepels water, voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue en blijf roeren tot het een egaal en smeuïg geheel is.
  • 4 Schep de fondue in de pompoenen en zet nog circa 10 minuten in de oven. Serveer met het stokbrood en rauwkost erbij om te dippen. Lepel de pompoen daarna uit.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté