4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pompoenbroodpudding met rozijnen

Pompoenbroodpudding met rozijnen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 kardemompeul
mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

20 gram blanke rozijnen
300 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën rozijnenbroden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kleine ovenschaal

grote ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Breng de melk met de room aan de kook en schakel de warmtebron uit.
  • 3 Besmeer de sneetjes rozijnenbrood dik met de boter.
  • 4 Leg de sneetjes met de punt naar boven om en om met de plakken pompoen dakpansgewijs in de ovenschaal. Verdeel de rozijnen erover.
  • 5 Klop de eieren los met de vanillesuiker, suiker en kaneel en klop de warme room erdoor. Giet dit mengsel gelijkmatig over de schaal en schud een beetje om alles goed te verdelen.
  • 6 Zet de schaal in een grotere schaal en giet daar kokend water in tot de puddingschaal tot de helft onder water staat.
  • 7 Bak de pompoenbroodpudding in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Serveer lauwwarm.

bereidingstip

Lekker met lobbig geklopte slagroom of crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 14 gram