4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenchili met chocolade

Pompoenchili met chocolade

ingrediënten


45 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen
30 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn-, kaneel-, paprika- en chilipoeder toe.
  • 2 Schep de gepelde tomaten, chocolade, pompoenblokjes, paprika en circa 250 ml water in de pan en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Prak intussen in een kommetje de zure room met het vruchtvlees van de avocado, limoensap, zout en peper.
  • 4 Voeg de kidneybonen en linzen toe aan de chili, breng op smaak met zout en peper en warm nog circa 10 minuten door.
  • 5 Serveer de chili met de romige avocado en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 15 gram