4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

Pompoencurry met garnalen en frisse yoghurtsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram komkommers

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

250 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg de knoflook en currypasta toe en fruit al roerend nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de zoete aardappel, bloemkool, pompoen en bouillon toe, roer door en breng op middelhoge stand aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat afgedekt 10-15 minuten stoven. Voeg de bloemkool eventueel 5 minuten later toe voor meer bite.
  • 3 Meng intussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus en breng op smaak met zout.
  • 4 Schep de garnalen door de curry en laat 5-10 minuten garen zonder deksel op de pan.
  • 5 Rooster het naanbrood in de broodrooster of oven en snijd in punten.
  • 6 Serveer de curry in kommen en bestrooi met wat koriander. Serveer met het naanbrood en de yoghurtsaus.

bereidingstip

Deze curry smaakt ook heerlijk met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté